10 idei de la o Vacă Mov

vaca mov - seth godin
Spread the love

Dacă ai ajuns aici crezând că am stat de vorbă cu o vacă mov, îmi pare rău să te dezamăgesc, dar am stat totuși și am citit scrierile creatorul de vaci mov și anume – the one and only Seth Godin (NORMAL).

Am înnebunit pe toată lumea cu cărţile lui Seth şi probabil cei care mă urmăresc ştiu că e şi mentorul meu. Ei bine sunt fericita posesoare a 6 cărţi scrise de Seth Godin. Și când zic fericita, credeți-mă chiar că fericita! 🙂

La două dintre ele găsiţi deja recenzie aici pe blog.

Seth Godin – Avem nevoie de tine să ne conduci – Triburi

 ”Adelena e o mincinoasă!”- Seth Godin

şi a treia recenzie vine acum cu 10 idei extrase din cartea Vaca Mov – Transformă-ți afacerea prin idei remarcabile tot de Seth Godin.

 1. Trebuie să te schimbi în fiecare zi pentru a putea fi remarcabil.
 2. Vizează o nișă pentru produsele sau serviciile tale în loc să vizezi o piață uriașă. În cazul piețelor de nișă este mai ușor să găsești o idee bună care să se transforme într-o idee virus și la care publicul tău să răspundă și să o cumpere.
 3. Marketingul de masă cere produse de masă. Iar produsele de masă cer marketing de masă. Ecuația are însă două dileme – produse plictisitoare și bugete înspăimântătoare.
 4. ”Ieftin” este unul dintre singurele elemente remarcabile. Dacă ai anumite articole pe care le cumperi în mod repetat, de la același brand, având la dispoziție alte produse asemănătoare, cel mai ieftin va câștiga mereu.
 5. ”Remarcabil” nu înseamnă să faci schimbări dramatice. Poate felul în care răspunzi la telefon, felul în care lansezi un brand sau creezi anumite reclame te face remarcabil.
 6. Dacă o companie nu reușește este vina celor ce o conduc – iar problema are acest enunț – ei conduc o companie, nu promovează un produs. Fair enough?
 7. Nu tacticile sau planul sunt ceea ce au în comun produsele remarcabile. Ci procesul pe care organizațiile îl folosesc pentru a descoperi extremele care le fac produsele remarcabile.
 8. Urmărește să atingi limitele. Provoacă-te sau provoacă-ți echipa să reevaluați mixul de marketing – cei 4 P – preț, publicitate, plasament, producție astfel vei înțelege limitele companiei tale și pe cele ale competiției. Dacă nu faci acest lucru nu vei putea să îți dai seama cu ce inovație poți veni.
 9. Orice produs , orice interacțiune, orice tactică, fie funcționează, fie nu. Companiile care fac măsurători își vor optimiza rapid ofertele și vor avea mai multe șanse să devină virali.
 10. Tot ceea ce este comun, conduce la eșec. O strategie plictisitoare este întotdeauna cea mai riscantă. Oamenii de afaceri își dau seama de asta și lucrează pentru a minimiza riscul din acest proces.

Astea sunt doar 10 idei extrase din cartea Vaca Mov de Seth Godin, eu am notat mult mai multe în agenda mea, însă acestea sunt cele ce mi-au plăcut cel mai mult.

Vaca Mov este puțin diferită față de celelalte cărți ale lui Seth pe care le-am citit. Este o carte plină de exemple, de studii de caz, de concluzii și întrebări scrise îngroșat la finalul mini capitolelor.

Este o carte care te va ajuta să îți dai seama cât de important este să fii remarcabil în aceste timpuri în care atenția noastră este foarte slabă și suntem bombardați din toate părțile de sute de reclame, evenimente și produse noi. Avem posibilitatea de a alege, de ce să nu te alegem pe tine? Fii remarcabil și atrage-ne atenția!

Cartea Vaca Mov de Seth Godin o găsești aici la Cărturești și aici, pe Libris.

”Marketingul înseamnă actul inventării unui produs. Efortul de a-l concepe. Meșteșugul de a-l produce. Arta de a-i stabili un preț. Tehnica de a-l vinde. O companie remarcabilă nu poate fi condusă decât de un specialist în marketing.”

Cu drag,
Adelena

vaca mov - seth godin

4 Replies to “10 idei de la o Vacă Mov”

 1. da bravo Gianina !

  1. Adelina Elena says: Reply

   :)) :))

 2. […] pe care le-am citit de la Seth Godin și le recomand: Vaca Mov – găsești cartea aici și un fel de recenzie aici Seth Godin – Avem nevoie de tine să ne conduci – Triburi – găsești cartea aici și un […]

 3. […] Așa cum e poza mea de la articolul – 10 idei de la o Vacă Mov. […]

Leave a Reply