fbpx

Și dacă e adevărat…

Voi citiți cărți de dragoste?

Sunt o romantică incurabilă, dar nu romantică în sensul clasic de lumânări, trandafiri și cine în doi.

În perioada liceului am citit multe cărți de dragoste. Dar am renunțat la ele și m-am reprofilat pe cărți de specializare.

De ce? Poate pentru că trăiam o relație toxică și aveam impresia că aceste cărți idealizează foarte mult conceptul de dragoste, de relație și de poveste.

După cum spune și Marc Levy în cartea ”Și dacă e adevărat…”

”- Mama m-a îndopat cu povești de dragoste ideală, a avea idealuri este un greu handicap.
– De ce?
– Fiindcă pui ștacheta foarte sus.

– Pentru celălalt?

– Nu, pentru tine.”

Însă dagostea mea pentru cărțile de acest gen s-a întors. Citind în ultima perioadă numai cărți tehnice am simțit nevoia să îmi mângăi sufletul cu paginile unei cărți pline de romantism, vorbe dulci și sacrificii.

Facebookul parcă a aflat de dorința mea și tot îmi sugera pagina de la elefant cu o carte la super reducere.

Deobicei eu cumpăr cărțile după copertă. Știu, pare superficial, dar am o scuză- defect profesional :)). Facebookul îmi sugera o carte pe care nu o mai văzusem dar al cărei titlu îmi amitea de ceva.

”Și dacă e adevărat…” de Marc Levy. Coperta nu mi-a plăcut și nu m-a atras, dar am zis să îi dau o șansă și să văd câteva păreri despre ea. După ce am căutat pe goodreads.com (apropo, îmi găsiți contul aici) cu jumătate de inimă am zis să o cumpăr, iar dacă nu îmi place, ”o mărit”.

Zis și făcut, cartea a ajuns în Pick-up point-ul din Iași.

Am ridicat cartea și am citit ce scria pe spatele ei, lucru ce m-a făcut să o deschid instant și să mă apuc să o citesc.

IMG_20170812_134845

M-am apucat să citesc din ea, cred că pe la ora 21:00 și am adormit cu cartea în mână visând ce se va întâmpla mai departe în poveste. Nu am putut să o las din mână absolut deloc. Mă gândeam în fiecare zi oare ce se mai întâmplă în ea, oare ea se îndrăgostește, oare cum o fi?

În carte este prezentată foarte frumos o poveste de dragoste dintre un medic rezident, Lauren și un tânăr arhtitect, Arthur.

Atunci când Lauren se urcă în mașină, pregătită pentru o bine meritată vacanță, povestea se schimbă. Ea suferă un accident, iar sufletul îi părăsește trupul.

În urma accidentului, trupul este dus la spital, iar sufletul hoinărește prin vechiul ei apartament și spital.

Cum se îndrăgostesc cei doi protagoniști ai cărții aflați voi!

Cartea este scrisă de cel mai citit autor francez din lume, Marc Levy. ”Și dacă e adevărat…” a devenit bestseller internațional publicat în peste 40 de limbi, vândut în milioane de exemplare și transpus în filmul ”Just like Heaven”.

Eu vă dau câteva citate din carte ce mi-au rămas în suflet:

”Să identifici fericirea când se află la picioarele tale, să ai curajul şi hotărârea de a te apleca pentru a o lua în braţe… şi a o păstra. Asta-i inteligenţa inimii.”

”Vei cunoaște multe spaime. Luptă împotriva lor, dar nu le înlocui cu ezitări prea lungi. Gândește, hotărăște și acționează! Să nu ai îndoieli, incapacitatea de a-ți asuma propriile alegeri dă naștere unui anumit rău de a trăi. Fiecare întrebare poate deveni un joc, fiecare decizie luată te va putea învăța să te cunoști, să te înțelegi. Fă în așa fel ca lumea să se miște, lumea ta.”

”Sufletul lui Lauren fu pătruns de trupul lui de bărbat și la rândul său, intră în trupul lui Arthur, vreme de o îmbrățișare, ca în magia unei eclipse…”

”- De ce ți-e frică ție?

Ea i-a explicat că adulților le este frică de tot felul de lucruri, să nu îmbătrânească, să nu moară, le e frică de ceea ce n-au trăit, de boală, uneori chiar și de privirea copiilor, le e frică să nu fie judecați.”

”- Chiar și când plângi esti frumoasă. Șterge-ți lacrimile n-o să le las să curgă.”

După ce am citit cartea, acum abia aștept să văd filmult ”Just like heaven”, abia aștept să văd cum arată Lauren și cum sunt momentele lor de tandrețe descrise atât de frumos în carte.

Vă las să descoperiți și voi povestea celor doi și să vă îndrăgostiți de felul de a scrie al autorului.

Găsiți cartea aici sau aici.
Titlul original: Et si c’etait vrai…
Autor : Marc Levy
Editura: Trei
Număr de pagini: 227

”Timpul închide toate rănile, chiar dacă nu ne scuteşte de câteva cicatrice.”

Cu drag,
Adelena

IMG_20170718_115321

2 thoughts on “Și dacă e adevărat…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *