fbpx

Două suflete – Frate bogat, soră bogată de Emi Kiyosaki, Robert Kiyosaki.

Două sufletele, două căi separate.

Când eram la un seminar, acum 5 ani, trainerul de pe atunci începea mereu seminarul cu o poveste:

”Într-o clasă erau 5 elevi. Toți au absolvit școala cu bine. Unul dintre ei a jucat la jocuri de noroc și a pierdut toți banii, unul s-a însurat, a făcut mulți copii și avea un job bine plătit, unul o luase pe calea spirituală și era fericit cu ceea ce avea  și unul era miliardar.

Toți au primit aceleași informații.

Ce îi diferențiază pe cei 5? Mediul? Determinarea? Dorința de a acționa? Lipsa unui țel? Sau altceva?”

Hmm… Asta o să îți răspunzi tu.

Acum ceva zile am început să citesc cartea ”Frate bogat, soră bogată: Două căi diferite către Dumnezeu, Bogăție și Fericire” de Emi Kiyosaki, Robert Kiyosaki.

aasfr

De ce? E o carte pe care am văzut-o mergând prin grupul prietenilor mei, iar atunci când am văzut titlul și autorul am zis:  ”clar trebuie să o citesc”.

Și eu am un frate, iar drumurile noastre sunt diferite. El în Belgia, eu în Iași, București, Brașov, toată țara, de aceea am rezonat oarecum cu ideea de frate și soră.

Mai citisem cărțile lui Kiyosaki, acum vreo 5 ani. Stilul lui direct și puțin mai rece pentru stilul meu preferat de cărți, m-a intrigat și m-a făcut să vreau să descopăr povestea lui de viață. Provocările și modul de a trece peste ele.

Astăzi am terminat și cartea ”Frate bogat, sora bogată”. Două suflete născute în aceeași familie și cu două drumuri separate.

Robert, un pușcaș marin luptând în război, devenit mai apoi miliardar și EMI, o călugăriță budistă cu un copil, o luptătoare împotriva războiului.

Două personalități opuse, două povești diferite, pline de tâlc, de înțelepciune, sentimente și inspirație.
În povestea lor de viață, amândoi și-au asumat riscuri, au făcut multe greșeli și-au învățat lecția și au acționat în favoarea țelului lor.

Cartea te duce pas cu pas prin poveștile fiecăruia plecând de la un punct comun, povestea familiei.

Fragmente din carte:

” Se spune că propriul caracter este acela care îți croiește destinul, dar la fel stau lucrurile și cu propriile defecte de caracter.”

” Oare noi ca indivizi, ca națiune, devenim atât de prinși și de concentrați pe o anume direcție, încât ajungem să ne limităm singuri?”

” Am început să cred că pacea și prosperitatea depind nu numai de mediatori pașnici, ci și de războinici puternici.”

”Atâta timp cât gândim dihotomic, în termeni de bine și rău, vor exista războaie, dispute și contradicții, Dacă nu se vor purta războaie între țări, atunci vor exista războaie în politică, în religie sau în afaceri. Chiar și între soț și soție, între prieteni și familii.”

”Pentru a-mi găsi liniștea, trebuie să controlez războiul care se dezlănțuia în interiorul meu.”

Nu vreau să povestesc viața lor, dar dacă te afli în căutarea propriilor adevăruri, a scopului existențial, a bogăției financiare și spirituale, lasă-te inspirat de povestea celor doi frați bogați și pășește ușor spre visele tale.

 

Alte cărți citite de la familia Kiyosaki:

Frate bogat, sora bogata – Robert KiyosakiEmi Kiyosaki – Găsești cartea aici

Tata bogat, tata sarac. Educatia financiara in familie – Robert T. Kiyosaki – Găsești cartea aici

Cadranul banilor. Ghidul tatalui bogat pentru libertate financiara – Robert T. KiyosakiSharon L. Lechter – Găsești cartea aici

Femeie bogata – Kim Kiyosaki – Găsești cartea aici

Dacă nu ai văzut articolul despre fratele meu și nunta lui dă click aici
Cu drag,
Adelena
Capture

 

One thought on “Două suflete – Frate bogat, soră bogată de Emi Kiyosaki, Robert Kiyosaki.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *