fbpx

Lecții de Magie – Idei extrase din cartea lui Elizabeth Gilbert

Cred că prima dată am văzut coperta cărții pe un insta story, moment în care i-am făcut o poză și am păstrat-o la mine în telefon, cu gândul că, atunci când termin cărțile pe care le am de citit, să merg să mi-o cumpăr și să mă învălui cu magia cărții.

Însă, Universul a decis că voi avea nevoie de ea mai repede decât mi-aș fi propus, așa că, a acționat prin prietena  mea, Ioana.

Așadar, acum am și carte și recenzie și dedicație.

IMG_20180218_155649

„Lecții de Magie” de Elizabeth Gilbert are 236 de pagini, pe care cred că le-am citit-o cam în vreo 3 zile.

E o carte care m-a prins foarte mult. Am savurat fiecare capitol, m-am învăluit în magia din ideile autoarei, am luat notițe și am zis de multe ori ”Aha, credeam că numai eu fac așa”, ”A!!! Uite explicația comportamentului meu!”, ”A! E bună explicația asta, nu m-am gândit în felul acesta!”.

”Creativitatea pură e ceva mai mult decât o necesitate, e un dar. E glazura de pe tort. Creativitatea noastră e un bonus extraordinar și neașteptat din partea universului. Ca și cum toți zeii și îngerii noștri s-ar fi adunat laolaltă și ar fi zis: ”E greu în lume ca om, știm. Hai, luați și niște desfătări.”

Așadar, idei adunate din cartea „Lecții de Magie – Cum să-ți cultivi creativitatea” de Elizabeth Gilbert:

– Ideea vine trimisă de univers, alege persoana capabilă să o desăvârșească, intră în gândurile ei și așteaptă să fie îndeplinită. O idee va sta lângă tine dacă are siguranța că o vei îndeplini, dacă nu, va căuta o altă pesoană care o va îndeplini și o va transforma dintr-o idee, într-o mare realizare.

– Dacă te plângi mereu că este greu ceea ce faci, că nu ai inspirație, că nu îți vin idei, nu te aștepta ca ideile să vină buluc asupra ta. E normal, nu? O minte care se plânge, nu va atrage magia unei idei mărețe, ce va atrage vor fi doar stări negative.

Alternativa benefică ar fi să muncești continuu, să nutrești gânduri bune despre realizările și despre munca ta, favorizând, astfel drumul ideii către tine.

– O idee la care am zis ”Am crezut că numai eu fac așa!” – A fost explicația autoarei pentru momentul când rămâne fără creativitate, lucru pe care îl făceam și eu, inconștient.

Cel mai des, atunci când  rămân fără creativitate sau nu știu ce să scriu, îmi iau puțin timp pentru mine. Fac curat în camera în care lucrez, deschid ușile, geamurile, mă machiez, îmi fac părul, mă îmbrac drăguț și mă așez iar în fața laptopului. Acum sunt pregătită, mi-am crescut energia, și creativitatea s-a întors la mine.

– Trăiește o aventură cu cea mai creativă parte din tine. Asta sună ciudat, știu! Dar e fain! Păstrează-ți în secret ideile, nu le divulga nimănui, spune că ai ceva treabă de făcut și mergi acasă, sau într-un loc preferat ție și lucrează la ideea ta, contureaz-o, lasă magia creativității să o împlinească. Fă asta în secret, doar voi două, tu și creativitatea, exact ca doi îndrăgostiți.

Capture

Acestea sunt doar câteva idei extrase din carte. Sunt 4 idei, cele mai interesante pentru mine. Acum te las și pe tine să descoperi magia din cartea autoarei Elizabeth Gilbert.

Descoperă din carte cum a luat naștere idea cărților ei, cum face aceasta să își sporească creativitatea și cum poți tu să adaugi magie în viața ta.

În final, vă las cu unul dintre primele citate ce mi-au rămas în gând.

”Deschide ochii. Ascultă. Urmează-ți curiozitatea. Pune întrebări. Rămâi deschis. Ai încredere în acest adevăr miraculos: idei noi și minunate își caută în fiecare zi parteneri umani. Idei de toate felurile aleargă spre noi, trec prin noi, caută tot timpul să ne atragă atenția.
Arată-le că ești disponibil.”

P.s – Găsești cartea aici sau aici!

Cu drag,
Adelena

Capture

3 thoughts on “Lecții de Magie – Idei extrase din cartea lui Elizabeth Gilbert

  1. Eu am citit alta carte de-a ei (Si am spus Da!) si mi-a placut foarte mult stilul ei de a scris. Plus ca am invatat multe lucruri din cartea ei, n-a fost doar o poveste ? As mai citi ceva scris de ea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *