fbpx

{guest posts}Acum ești bine, dar într-un alt fel

“Who were you before they broke your heart?” – i don’t remember…

Ai mințit de atâtea ori că ești bine și ai zâmbit de atâtea ori odată cu aceste cuvinte, încât ai ajuns să crezi și tu. Cine erai înainte? Cine îți poate aminti?

Ți s-a spus că ești puternică și că poți trece peste obstacole. Oare?! Mai poți să porți coroana învingătorului, dacă nu mai ești întreagă? Dacă n-ai reușit să te culegi toată? Într-o luptă pe viață și pe moarte contează să supraviețuiești, că apoi găsești tu un fel de a trăi. Dar cine te întreabă după ce tânjești și nu reușești să reconstruiești? Și dacă te întreabă, ce răspunzi?

Nu spun că ai luptat pe viață și pe moarte, dimpotrivă, dar principiul e același, nu? Pentru că mereu trebuie să o iei de la capăt și nu e întotdeauna ușor de făcut: iar zâmbește și înghite-ți vorbele, iar spune că ești bine, iar mușcă perna, să nu fii auzită…

Ce-ai fi putut să le spui? Nu-i vreo tragedie, suferi o lună, două, și apoi gata. Ești puternică, nu te plângi… Asta e concepția multora.

Dar tu crezi altceva. Tu crezi că a fi puternică înseamnă întocmai să plângi și să nu te ascunzi, să te descarci de toată cenușa și să o împrăștii peste tot, că ai auzit tu că face bine solului. Pentru tine, să fii puternică înseamnă să spui ce te doboară, să-ți porți durerea cu capul sus. Nu să ceri atenție, ci pur și simplu să nu te ascunzi… Și tu nu ești așa. Tu te-ai săturat să ți se tot spună “gata, ajunge!”, pentru că tu simți că nu ajunge, te-ai săturat să ți se spună că îți plângi de milă, să ți se repete că nu merită să te consumi, că un rău duce spre bine. Te-ai săturat să le auzi pe toate, pentru că le știi și tu, le știe și inima; așa că te ascunzi. Dar nu ești ca ceilalți, tu te aduni greu, tu renunți de multe ori la tine, dar revii mereu, tu te vindeci lent. Iar când o faci, ești gata să faci riduri în jurul ochilor când zâmbești, ești gata să fii din nou tu, conștientă fiind, totuși că sunt șanse mari să fii din nou izbită de pereți. Dar nu-ți pasă, pentru că știi că, deși nu ești puternică, o să te vindeci singură și merită, câteodată, să suferi, pentru că nu regreți sentimentele care te-au făcut fericită chiar și o perioadă scurtă.

Așa ești tu. Dar nimeni nu înțelege.
Acum ești bine, dar într-un alt fel…

 

Cu drag,
Ali

32454436_1701147259969616_1789354568891498496_n

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *