fbpx

Sunt idealistă – MINUTUL DE FILOSOFIE 17

Am auzit de multe ori spunându-mi-se că sunt idealistă, că încă cred că pot schimba ceva în lumea asta. O lume ce se învârte haotic și este condusă de o mână de oameni ce își urmăresc interesele.

Nu vreau să fac un post despre politică, vreau doar să îmi spun povestea.

Când eram mică, îmi amintesc că am întrebat-o pe bunica de ce tot facem curat în casă în fiecare zi, moment în care ea mi-a spus:

– Facem curat în casă, că poate vine cineva și trebuie să găsească curat la noi.

– Și dacă găsește mizerie, ce e? o întrebasem eu destul de contrariată.

– Dacă găsește curat la noi în casă va spune și la alții cât de curat e și acei oameni care vor auzi, vor face și ei curat în casele lor ca să fie ca noi și așa toate casele vor fi curate.

HĂ? Știu, o să spuneți care e legătura.

Legătura apare atunci când începi să iei acțiunea în ”curtea ta”. Când decizi să crezi că poți schimba ceva cât de mic și că acel ceva mic poate crește și se poate dezvolta într-o mișcare ce va schimba sute de vieți, mentalități și țări.

Mahatma Gandhi spunea : „Fii tu însuți schimbarea pe care vrei să o vezi în lume.”

Dacă ești frustrat de acest sistem, de jobul pe care îl ai sau de viața pe care o duci și aștepți să pice din cer cumva un bilet la loto, care să te scape de toate astea sau și mai bine, șeful să demisioneze sau să cadă guvernul, eu, Adelena, îți urez succes!

Eu cred că soluția optimă e să fii tu cea mai bună versiune a ta! Să fii tu cel care spune „stop!”, când cineva sau ceva îi încalcă drepturile. Să fii tu cel ce ia inițiativa pentru a planta mai mulți copaci în parcuri sau pentru a crea o petiție pentru asta dacă, desigur asta te doare. Să fii tu cel ce acționează și nu acceptă să stea cu mâna în sân și să se plângă.

Să fii tu cel care merge la vot, protest și scrie pe rețelele sociale conținut ce nu defăimează sau instigă la ură, ci conținut ce poate ajuta alți tineri să conștientizeze ceea ce trebuie să facă și că trebuie să ia și ei atitudine.

Suntem plini de mentalități învechite. Auzim prea des ”ce poți să faci tu, ești doar un puști”, ”ești prea idealist”, ”nu vei reuși să schimbi nimic”, ca mai apoi pe partea cealaltă să ni se spună ”voi sunteți generația nouă, în voi avem baza”.

Și mă gândesc, oare nu e mai ușor pentru tine, cel ce spui că eu sunt idealistă să te oprești o clipă și să spui: ”Hm… e un punct de vedere viabil, e alegerea ei, o urmez sau nu.”

În loc să încerci să mă tragi după tine în lumea ta tristă.

Da! Poate uneori sunt mai idealistă, dar prefer să îmi trăiesc viața în armonie, iubire și fericire. Prefer să îmi trăiesc viața implicându-mă cât pot de mult în cauzele în care cred, muncind și dorindu-mi zi de zi  să devin cea mai bună versiune a mea. O versiune ce va împărți gânduri și energii pozitive și nu va demoraliza un tânăr ce va vrea, la rândul lui să schimbe un lucru cât de mic.

Ajută planeta în care trăiești și planeta te va răsplăti și ea. Nu ajută să răspândești gânduri negative, le vei primi înapoi pentru că, ce să vezi, Karma există și va exista mereu!

Cu drag,
Adelena

One thought on “Sunt idealistă – MINUTUL DE FILOSOFIE 17

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *