fbpx

Cel mai puternic ecoU în lumea subacvatică – Barca lui Zoe

Ai căutat vreodată pe google image “ocean pollution”?

Eu am căutat, și inima mi s-a strâns la fel cum o bucată de plastic se strânge când ia contact cu focul.

Imagini triste și sute de animăluțe sufocate din cauza deșeurilor. Poze triste, înspăimântătoare de-a dreptul. Știu, vezi imagini asemănătoare și pe rețelele sociale, te uiți la ele sau treci în grabă, nepăsător, n-ai dai un share să vadă și prietenii tăi sau doar așa, că e cool și că ar arăta bine pe profilul tău că te gândești la poluare.

E frumos să mergi pe malul Mării Negre, să bei un pahar de vin și să mănânci o prăjitură cu iubita ta sau să dai o petrecere cu prietenii. Briza mării îți trece prin păr, iar soarele îți mângâie pielea, în timp ce ochii tăi sunt încântați de albastrul mării.
Un peisaj rupt din cărți sau din documentarele de pe Discovery. Marea Neagră este extrem de frumoasa, indiferent de anotimp.

Foto credit – Alina Gorovei

Trist este că, după ce stai pe malul mării și te bucuri de tot ce ea îți oferă, ca să fie relaxarea mai mare, îți aprinzi o țigară și stai și o savurezi. O stingi apoi în nisip sau o arunci în mare. Nu-i problemă, e doar un chiștoc, nu va conta. Dar ți se face sete, iei un pahar din plastic cu bere, că merge cu țigara și căldura de afară. Îl termini de băut și îl pui în nisip.

Constați că ai stat destul la plajă, te ridici și pleci, iar în urma ta rămâne o mică dâră de gunoaie. Îți lași amprenta pe frumosul mal al Mării Negre, iar ca tine sunt și alții.

Prof. Univ.dr. Mircea Duțu, președintele Universității Ecologice din București spune că : ” un studiu din mai 2017, privind calitatea apei Mării Negre arată că e cea mai poluată a Europei, unde poluarea cu plastic este de două ori superioară altor zone”.

Foto credit – Alina Gorovei

Nu îți lăsa amprenta pe plajă. Ia gunoiul rămas cu tine. Pune-l în geanta și aruncă-l la gunoi. Împreună putem schimba ceva în această statistică.

Iar dacă ești la mare în perioada 15 iulie – 15 septembrie, am o provocare pentru tine. O provocare cu o răsplată uimitor de frumoasă.

Te provoc să te urci la bordul Bărcii lui Zoe. Înarmează-te cu un sac de gunoi, strânge gunoiul de pe plajă, adu-l pe barcă sau la centrele de diving partenere, iar sub o atenta supraveghere, te poți bucura de o lume subacvatică misterioasă, uimitoare, colorată și mult mai curată.

Pe scurt – în schimbul sacului tău de gunoi, Barca lui Zoe și Decathlon îți oferă oportunitatea de a alege între snorkeling sau scuba discovery.

Vara asta poți avea cel mai puternic ecoU în lumea subacvatică!

Fii responsabil! Schimbarea începe de la tine.

Pentru mai multe detalii sau înscriere – te invit să accesezi pagina de Facebook Barca Lui Zoe  și https://barcaluizoe.ro/ecoUsubacvatic/

Dacă participi la această activitate, m-aș bucura foarte mult să îmi scrii și să îmi spui cum a fost.

Cu drag,
Adelena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *