fbpx

Care-i faza cu TikTok?

Probabil și tu ai auzit de TikTok sau ai văzut măcar odată un video de pe TikTok. Dacă nu îți aduci aminte, îți spun că, TikTok este o aplicație deținută de ByteDance.  

În cadrul aplicației poți crea și posta video între 3 și 60 de secunde ca durată. Aceste filmulețe pot avea  pe fundal fragmente din piese muzicale, diferite sunete, dialoguri, sau diferite replici memorabile. Protagoniștii filmulețelor fie dansează, mimează un dialog sau un cântec ori interpretează scenic pe baza sunetului original.

 Potrivit rezultatelor obținute de magazinele de aplicații AppStore și GooglePlay, TikTok este cea mai descărcată aplicație la nivelul continentului European și a celui American, iar valoarea companiei deținătoare a acestei aplicații a ajuns la 75 de miliarde de dolari. (potrivit Wikipedia)

Acum, aplicația a devenit preferata utilizatorilor și în România. Ea a depășit Instagram la numărul de utilizatori.

Dar ce a făcut ca TikTok să ia o așa mare amploare și să depășească celelalte rețele sociale?

 • Oferă posibilitatea creatorilor de conținut să își spună povestea în 15 secunde, sau să te facă să râzi.
 • E fun, e addicted. Te uiți la un video, încă unul, încă unul, până îți dai seama că a trecut o oră și tu tot acolo ești. Durata scurtă a filmulețelor face atât de ușor să te pierzi în conținutul nesfârșit.
 • E un mediu informal în care utilizatorii pot exersa și abilitățile actoricești.
 • E simplu de utilizat. Nici nu trebuie să căutați videoclipuri pe TikTok (spre deosebire de YouTube și altele). Videoclipurile în tendințe apar automat imediat ce deschizi aplicația și apoi algoritmul își face treaba.
 • Conținut proaspăt mereu.  Conținutul aleatoriu pe care îl primește utilizatorul, îl ispitește să petreacă mai mult timp pe aplicație și acest lucru este, prin definiție, captivant.
 • Creatori de conținut, au parte aici pe platformă, de funcții ușoare, pe care oricine pe poate folosi, precum recunoașterea feței, multiple filtre personalizate, colaborare video, editare video ușoară, o gamă largă de muzică etc. Acest lucru economisește o mare parte din timpul de editare video. Toate aceste caracteristici creează un sentiment de entuziasm pentru producția de conținut. Așa că, datorită funcțiilor ușoare contentul curge și devine nesfârșit.

Acum câteva luni, curioasă de această aplicație, am întrebat pe Instagram dacă ar trebui să mă mut și pe TikTok. Răspunsurile au fost mai mult pozitive 72% decât negative 28%.

Pe cei cu răspuns negativ nu i-am lăsat să îmi scape și i-am întrebat de ce să nu mă mut și pe TikTok?

Argumentele au fost acestea:

 • Îți pierzi timpul pe el,
 • E o aplicație plină de știri false și prostii,
 • Sunt doar oameni cu educație slabă care produc content acolo,
 • E doar de fun, nu de spus povești de marketing.

Ce e drept, toți au dreptate în pătrățica lor. Dar, mai există un dar.

What is TikTok? And is it safe? A guide for clueless parents

TikTok folosește un algoritm bazat pe machine learning pentru a îți oferi conținut care să îți placă. Așadar dacă ai un cont de TikTok și :

 • Te-ai uitat la un videoclip până la final,
 • Ai intrat pe contul creatorului de conținut care a publicat videoclipul,
 • Ai distribuit acel videoclip,
 • Ai dat click pe #-ul din descrierea videoclipului,
 • Ai dat pe melodia care se auzea în videoclip pentru a vedea și altele din același trend,
 • Ți-a apărut un videoclip care nu îți plăcea și ai trecut imediat la următorul fără să te uiți prea mult.

TikTok ți-a învățat deja comportamentul și îți va oferi conținut asemănător cu ceea ce ai distribuit tu, la ce te-ai uitat mai mult de 3 secunde sau pe ce #-uri ai dat click.

Așa că, dacă îți apar videoclipuri care nu îți plac pe for you, asta înseamnă că ai interacționat cu asemenea videoclipuri în trecut.

Eu personal am dat de câțiva creatori de conținut pe TikTok foarte buni, vi las aici:

Iar dacă crezi că TikTok îți consumă prea mult timp și te pierzi cu orele pe el, poți să setezi funcția ”Screen Time Management: OFF” în care poți să setezi o parolă și un timp de utilizare a aplicației – între 40 de minute și 120 minute. Practic ai 40 de minute să te uiți pe TikTok. După ce ți-au expirat acestea, trebuie să introduci o parolă pentru a continua vizualizarea conținutului.

În concluzie, TikTok este o aplicație de video care va fi în trend și în acest an. Dacă vrei să fii și tu mai cunoscut și să redirecționezi oamenii pe celelalte conturi de social media sau chiar pe site, hai pe TikTok.

Mă găsești și pe mine, aici, cu sfaturi de marketing, cărți și blogging! – tiktok.com/@adelena060

P.S – Dacă ai și tu TikTok, lasă userul în comentarii și ne vedem acolo.

Cu drag,
Adelena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *