No Widgets found in the Sidebar
Spread the love

Și se termină și anul 2020. A fost un an foarte greu pentru mulți dintre noi. A fost un an din care eu am învățat foarte multe despre mine, am trecut prin multe situații grele, dar care m-au făcut mai puternică. (vom povesti despre asta în următorul articol). Astăzi vreau să vorbim despre prietenii ce mi-au făcut viața mai frumoasă, de la care am învățat multe și care mi-au fost alături în lock down. Și cum toată lumea fuge după cadoul perfect pentru cei dragi, sfatul meu este să adăugați și un prieten cu pagini scrise la fiecare cadou.

Pentru că „Nu există prieten la fel de loial ca o carte” – Ernest Hemingway


Așa că, să începem top 7 cărți pe care să le oferi cadou de Crăciun.
1. Alchimistul – Paulo Coelho

Alchimistul nu este o carte nouă, dar este un bestseller internațional tradus pe scară largă, publicat în anul 1988.
Romanul îl are ca personal principal pe Santiago. Un păstor ce renunță la îndeletnicirea lui pentru a pleca spre Piramide, într-o călătorie, cu scopul de găsi comoara pe care o visa. Drumul lui este primejdios, se întâlnește cu multe personaje interesante, găsește multe oportunități și învață mult despre oameni, afaceri și ce contează cu adevărat. Comoara este doar pretextul pentru a se descoperi pe el și a își găsi sinele.

”Când toate zilele sunt egale înseamnă că oamenii au încetat să vadă lucrurile bune care au apărut în viața lor de cate ori soarele traversează bolta.”

Cartea o găsești aici

carti de craciun

2. Băiatul care voia să-și construiască lumea – KEITH STUART

Pf.. cartea asta este un fel de roller coaster de stări și emoții. Este o carte de care eu m-am atașat foarte mult și la care mă gândeam zilnic: oare ce a mai făcut Sam? Cine e Sam? Sam este copilul lui Alex, un tânăr tată și un soț iubitor, aflat în completă derivă. Își iubește și soția, pe Jody și pe Sam dar nu știe cum să o arate și nici nu îi înțelege. Sam este o minune de copil. Mie, personal îmi este foarte drag. E un băiat de 8 ani, uimitor, inteligent, autist. Nu înțelege multe lucruri ce se întâmplă în jurul lui, se sperie de anumite zgomote și situații, dar va trece cu bine de toate, alături de părinții lui. Îi place Minecraft. E lumea lui, unde și tatăl, Alex, are acces. E lumea în care ei se vor descoperi pe ei înșiși și unul pe celălalt. Dacă reușește Alex să își înțeleagă soția și copilul și să fie fericiți, aflați voi.
Băiatul care voia să-și construiască lumea este inspirată din relația autorului cu fiul său. Este o carte plină de iubire, onestitate, fericire, familie și prieteni. Este o lecție despre recunoștință.

Cartea o găsești aici și aici

carti de craciun

3.Femeile dictatorilor. Vol. 2 – DIANE DUCRET

Eu am început direct cu volumul 2 al cărții, dar e ok, pentru că nu au legătură una cu alta. Cine crede ca istoria dictaturilor nu se poate scrie si prin… femei?
Unele mai puternice, în stare să influențeze decisiv hotărârile bărbaților din viețile lor, unele doar victime ce mor pentru bărbații din viețile lor.
”De la Marita, spioana CIA implicata într-o tentativa de asasinare a lui Castro, pana la actrita Hye-rim, de care s-a îndrăgostit Kim Jong-il, trecând prin poveștile amoroase ale sobrului ayatollah Ruhollah Khomeini, ale lui Saddam Husein, Slobodan Milosevic sau Osama bin Laden, Diane Ducret abordează o latură ascunsă a vieții acestor conducători, realizând o istorie fascinantă a relației speciale dintre sexualitate și putere.”
 Cartea o găsești aici

carti de craciun

4. Crede-mă, te mint! Confesiunile unui manipulator media – Ryan Holiday

Cred că am povestit despre cartea asta tuturor prietenilor.
Am început să o citesc la început de pandemie, ca să reușesc să le explic prietenilor cum sunt manipulați prin diverse știri de la tv sau online.
Am rămas uimită să aflu poveștile lui Ryan Holiday.

”O reclamă negativă în mediul online poate însemna pierderi de milioane pentru o companie. Un zvon despre un politician generează știri și distruge un candidat. Un produs sau o celebritate sare din anonimat în senzațional. Ceea ce nu știți este că cineva e responsabil de toate aceste lucruri.”

Eu am iubit cartea!

Cartea o găsești aici

carti de craciun

5. Curajul de a nu fi pe placul celorlalți – ICHIRO KISHIMI, FUMITAKE KOGA

Eu i-am făcut cadou cartea asta mamei mele anul trecut de Crăciun și am primit-o și eu în dar, tot de Crăciun. E o carte foarte bună de citit seara și reflectat.
Este ușor de citit, structurată în întregime pe un dialog, între un filozof și un tânăr aparent încrezut. Dialogul celor doi, bazat pe psihologia adleriană arată că fiecare dintre noi își poate controla propria viață, fără a se lăsa influențat de traumele trecutului sau de îndoielile și așteptările celor din jur. Cartea a fost vândută în peste 3.9 milioane de exemplare în întreaga lume!

Cartea o găsești aici

carti de craciun

6. Secretul unui storyteller – Carmine Gallo

”Secretul unui storyteller este despre poveștile pe care le spui pentru a avansa în carieră, pentru a ridica o companie, pentru a prezenta o idee și pentru a-ți duce visurile de pe tărâmul imaginației pe cel al realității.” Eu m-am îndrăgostit de autorul acesta de la prima carte ce mi-a căzut în mână ”Experiența Apple : Secretele obținerii unei loialități extrem de mari a clienților”.
Este o carte scrisă pe sufletul unui făuritor de povești. Vei găsi în ea tehnici despre cum să scrii povești atractive, care să vândă și să impresioneze, dar și astfel de modele.
”Pasiunea este contagioasă. Pasiunea este irezistibilă. Pasiunea aprinde un foc interior.”

Cartea o găsești aici

carti de craciun

7. O singurătate prea zgomotoasă – Bohumil Hrabal

”O singurătate prea zgomotoasă”, scrisă de autorul ceh, Bohumil Hrabal este probabil, una dintre cele mai frumoase cărți cu și despre acestea.
E o carte atipică, cu un foarte vag fir narativ. Dar mai atipic decât cartea în sine este personajul, domnul Hanta, un om ce lucrează de 35 de ani într-un beci plin cu șoareci, în care presează cu o presă hidraulică, tot felul de hârtii, cărți, albume și altele. El se dedică trup și suflet serviciului său, deși șeful nu îl apreciază și îl desconsidera, numindu-l ”lepădătură”. Are o dragoste nemărginită pentru munca sa și pentru volumele de cărți ce îi sunt aruncate în beci.”Atunci când dau peste o carte adevărată, când înlătur cuvintele tipărite în text, nu rămân decât ideile imaterialului, ideile ce zboară în aer, se sprijină pe el, se hrănesc cu aer și se întorc tot în el, pentru că totul este la urma urmelor, numai aer, așa cum sângele este și în același timp nu este în sfânta hostie.”

Cartea o găsești aici

carti de craciun

Unele dintre cărțile astea sunt noi, altele mai vechi. Sunt cărți ce mie mi-au plăcut foarte mult și pe care le recomand mereu. Sunt cărți ce le vor însoți zilele de iarnă prietenilor voștri dragi. Pe lângă filmele urmărite de zori pe Netflix, un rând dintr-o carte e hrană pentru suflet.
Însă, aș mai adăuga o carte acestei liste. O carte pe care eu o fac mereu cadou. O carte pe care la prima vedere ai spune că e pentru copii și că tu, ca adult nu are rost să o citești. Știu că s-a făcut multă vâlvă într-un timp cu ea și este și film și piesă de teatru, dar eu tot o recomand cu drag. Este vorba despre Micul Prinț, de Antoine de Saint-Exupéry. Micul Prinț este lectura mea preferată. O carte subțire pentru copii, dar cu sute de înțelesuri pentru adulți. O citești și de fiecare dată rămâi cu o idee nouă.

carti de craciun


”Oamenii se urcă în trenuri rapide, fără a înțelege ce caută de fapt. De aceea, ei nu-și găsesc locul, mergând dintr-o parte în alta… Și totul în zadar.”

Topul meu a luat sfârșit. Sunt curioasă care sunt cărțile tale preferate și pe care le vei face cadou Crăciunul acesta. Hai în comentarii să povestim!
P.S – dacă persoana dragă căreia vrei să îi faci cadou e un antreprenor la început de drum sau un om pasionat de marketing, citește și articolul 11 cărți de afaceri și marketing pentru oricine.

Cu drag,
Adelena

carti de craciun

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *