Blog

Cum te introduce o pisică în funnelul ei de vânzări?

Spread the love

Pisicile sunt acele mingi blănoase și pufoase care au cel mai bun plan de marketing, iar dacă ești ca mine, cazi ușor- dar ușor tare în pâlnie.

Practic, atunci când intri în curtea bunicilor tăi de la țară și vezi că sunt doi ochi albaști ce te urmăresc, trebuie să te gândești că deja te afli în piața țintă a acesteia.

Nu îi bagi în seamă, însă vin mai aproape de tine, atât de aproape încât vezi că acei ochi albaștri au și o blăniță albă imaculată, un năsuc foarte roz și câteva mustăți. În momentul în care vezi ghemotocul de blană, să știi că ai intrat în primul nivel al pâlniei – cel de Awarness, pentru că, pisica se va plimba prin curte, mereu prin fața ta, iar bunicii sigur îți vor vorbi despre ea, despre năzdrăvăniile pe care le-a făcut sau despre cât de frumos se joacă prin curte.

După ce ai făcut jocul pisicii și ai urmărit-o cu privirea prin toată curtea, intri în etapa numărul doi – cea de Interes. Îți arăți interesul față de acea pisică, ai vrea să o iei în brațe, să o mângâi, să vezi cum are blănița, să te joci cu ea și să vezi cât de jucăușă e așa că, ea profită de asta și îți face un spectacol.

Interesul tău crește și tot crește. Crește cu ficare mișcare a codiței acesteia și ușor intri în etapa 3 – cea de Decizie.

Acum te afli în fața faptului împlinit. La câte ai auzit despre pisica asta și cât s-a plimbat prin fața ta, te gândești să iei o decizie. Să o ademenești cu ceva bun pentru a o putea lua în brațe și de a te juca cu ea sau să îți vezi de treabă?

Decizia nu e grea, că de, pisica vine mai aproape de tine și cu un mieunat te invită în ultima etapă și anume acțiunea.

Acum ești pregătit. Te apleci și cu o voce suavă spui : Pis pis pis, hai la mine, am ceva bun pentru tine – ești deja în ultima etapă – Acțiunea. Pisica mergând pe vârfuri, mândră că cineva a fost capturat în pâlnia ei de vânzări, se îndreaptă către tine. Te miroase și își face căsuță în brațele tale. Acum toarce, iar cu asta te-a făcut clientul ei loial pentru alintături.

Mna, ce să îi faci – pisica asta clar știe ce să facă. Așa am ajuns și eu să o fotografiez în 10000 de poze și să o mângâi câteva ore bune.

Funnelul de vânzări.

Cu drag,
Adelena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *