Minutul de Filosofie

Dincolo de tehnologie… – MINUTUL DE FILOSOFIE 16

Spread the love

Nu am mai scris de mult minutul de filosofie. Probabil pentru că am încetat pentru ceva timp să mă mai uit așa de mult la oamenii de pe stradă. Atunci când ies să mă plimb, pun accent mai mult pe stările mele interioare și pe natura ce s-a trezit la viață.

Dar universul a zis să încetez cu acest comportament și să redevin atentă și la oameni, așa că, astăzi am ieșit să mă plimb prin piață în căutarea salatei perfecte, proaspătă și suculentă, pentru stomăcelul meu.

Până să ajung la piața de legume, trec prin cea cu flori, pentru că de, am nevoie să îmi clătesc și eu ochii cu ceva culori puternice și frumoase, să îmi dea o stare pozitivă.

Mă plimb printre sutele de flori, una mai colorată decât alta și mă decid să cumpăr câteva petunii care să îmi fie companioane în demersul articolelor mele.

IMG_20180506_193030

Îmi aleg precupețul și aștept să îmi vină rândul. În fața mea era o mamă cu două fetițe gemene, atât de frumoase! cu părul creț și tare cochete, ce își alegeau florile.

– Astăzi vă puteți alege prietenele. Țineți minte, puteți alege o singură floare, mică, pe care o veți îngriji și muta în alt ghiveci. Le veți uda după cum vă va spune domnul vânzător și nu le veți lăsa să moară. Bine? Spune mama zâmbind, cu ochii strălucind.

– Da, mami! Promitem!

Pline de entuziasm, fetele își aleg două mușcate roșii. Rând pe rând, vin la mama lor și îi arată florile.

Muscate-1

– Sunteți sigure? Astea sunt?

– Da, mami! Spun într-un glas!

Mama plătește florile și îl roagă pe vânzător să le explice cum se îngrijesc.

Vânzătorul a observat și el discuția dintre cele trei și intră în joc:

– Florile acestea se numesc mușcate, pentru că au forma asta deosebită. Ele trebuie îngrijite cu multă, multă dragoste, atenție și udate la 3 zile, cu puțină apă. Dacă le puneți pe balcon, sub razele soarelui o udați numai seara după ce soarele a plecat.

Fetele, captivate, dau din cap, se uită la florile lor și spun:

– Promit să o ud și să o iubesc! Mami, pe a mea o cheamă Drăgălașa!

Cealaltă fetiță nu stă nici ea prea mult pe gânduri și își numește floarea ”Minunata”.

Mama, fericită, râzând în continuare, le aprobă. Mă observă că stau ațintită asupra fetelor și le admir în tăcere. Îmi zâmbește, iar fetele mă salută în timp ce se pregătesc să plece cu noile lor prietene.

Ajung în fața vânzătorului, îmi cumpăr florile și promit și eu, la fel, să le ud, să le iubesc și să am grijă de ele.

Comportamentul acestei mame tinere mi se pare cel mai potrivit. Aproape de fetele ei, a găsit o activitate pe care să o facă împreună. Le-a responsabilizat și le-a creat o amintire frumoasă pentru copilăria lor. Departe de tehnologie, ele trei, vor planta două floricele ce le vor aduce în casă un plus de fericire și prospețime! Plus că m-a rupt din starea de roboțel și m-a făcut să zâmbesc.

Mulțumesc, dragă primăvară, pentru coloratele tale farduri!

P.S – poți citi aici și minutul de filosofie 7 – EVADARE DE LA TEHNOLOGIE

Cu drag,
Adelena

Fotografia postată de Adelina Elena Ababei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *