No Widgets found in the Sidebar
Spread the love

”Poate că eşti deja antreprenor, poate eşti manager, poate lucrezi pe cont propriu, poate eşti artist, poate ai o profesie liberală sau poate nu ţi se aplică niciuna dintre ele. E clar că în fiecare dintre aceste domenii, şi nu numai, poţi să ai un spirit întreprinzător şi să te bucuri de beneficiile stilului de viaţă al antreprenorului de succes.” Cristian Onețiu

               L-am tot urmărit pe Cristian Onețiu peste tot pe online, dar și la evenimentele lui și pentru că de fiecare dată când postez o poză din cartea lui primesc mesaje : ”din ce carte e?” sau ”cum e cartea?” , neașteptat de multe mesaje, m-am hotărât să vă spun părerea mea despre acestea, iar la final să vă las cu câteva idei și citate din carte.

Am achiziționat cartea asta acum mult timp. A trecut prin mâinile mai multor colegi din echipă și în final și în mâinile mele.
Cartea este scrisă într-un mod destul de simplu și pe înțelesul tuturor. Ea începe cu povestea lui Cristian în anul 2012, cu o invitație și o nominalizare la ediția Forbes 500 de milionari. Era în primii cei mai bogați 500 de români.

Însă povestea mea preferată, povestea care mi-a dat speranțe și care m-a transpus la acel eveniment este din anul 2000 Deșteptarea – Cele 12 lovituri de ciocan ce te trezesc și te DEȘTEAPTĂ, atunci când, din întâmplare intră în vorbă cu unul dintre marii oameni de succes din Anglia.
Nu vă spun povestea, vă las să o descoperiți voi.
Cartea este plină de idei pe care mi-aș fi dorit să le fi știut înainte să deschid o afacere, informații pe care mi le-am reamintit și pe care le-am adus iar în prim plan.

start in antreprenoriat

”Dacă faci ce îți place, te simți LIBER! Dacă reușești să faci și o afacere din ceea ce îți place, atunci ești cu adevărat liber!”

Cristian spune că : ”Oricine poate fi antreprenor, chiar și tu!” Dacă ai cel puțin 6 dintre cele 10 trăsături ale antreprenorilor de succes, îți sugerez să te apuci de antreprenoriat:
1. Independența
2. Încrederea în sine
3. Perseverența
4. Creativitatea
5. Orientarea spre obiective și rezultat
6. Onestitatea
7. Viziunea
8. Apetitul pentru risc
9. Puterea angajamentului
10. Toleranța la eșecuri.

Ca și antreprenor, privește în viitor, stabilește obiective, crește afacerea rapid până ajungi la limita de competență, înțelege piața, urmează tendințele, învață din trecut, crește mai mult, gestionează banii, ocupă loc în inima clientului tău și acționează întotdeauna spre succes!

Pe scurt, antreprenorul este un FONDATOR! Iar fondatorii trebuie să fie buni în LUAREA DECIZIILOR!
Prima decizie: alege CE VREI!
A doua: stabilește clar CUM și CE vei face!
A treia: ACȚIONEAZĂ!

Spre finalul cărții apare și acronimul PRADA:
– Plăceri,
– Realizări,
– Apartenență,
– Distracție,
– Aparență
Cele 5 lucruri mari consumatoare de energie, bani și resurse interioare, pentru că acolo unde se îndreaptă atenția ta, acolo merge și energia.

start in antreprenoriat

Deci, dacă căutai o carte care să îți dea curajul să te apuci de antreprenoriat sau să îți arate ce și cum se face, ori ai deja o firmă și vrei să afli lucruri noi sau să ți le reamintești, aceasta e cartea potrivită pentru tine. ”Pentru că simplul fapt de a ști lucruri despre afaceri nu înseamnă să construiești o afacere!”
Cartea are o parte practică dar și un dicționar de afacereză în care vei învăța fiecare termen important din lumea afacerilor.

În concluzie cartea este foarte ușor de parcurs cu pixul și agenda în mână. Este un abecedar al antreprenorului de succes, dar și o carte de suflet a antreprenorilor.
P.S – găsești cartea aici sau aici
Cu drag,
Adelena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *