Blog Uncategorized

Jurnal de vremuri încercate

Spread the love

Dragă jurnal, nu mai știu ce zi este de când stau în casă. E trist tot ce se întâmplă acum în lume. Câte cazuri de deces sunt și câte firme se zbat pe uscat.
Dar asta este viața! Nu este o linie dreaptă, uneori mai sunt și urcușuri și coborâșuri, important este cum te raportezi la tot ce se întâmplă în jurul tău.
Știri peste știri rulează ba la televizor, ba la radio, ba pe rețelele sociale. Unele adevărate altele mai puțin.
Însă, părerea mea este că pandemia asta vine cu multe schimbări.
Încerc să văd partea bună în toată povestea asta. Atât de mulți oameni stând în casă, însemnă mai puțină poluare, înseamnă o gură de aer pentru mediu.
Înseamnă mai multă iubire răspândită în lume. Însemnă timp petrecut cu cei dragi în casă. Acum se potrivește mai bine zicala “fă rai din ce ai!”.
Pentru afaceri situația nu stă chiar așa de bine. Dar, văd foarte mulți antreprenori în mediul online ce se ajută între ei. Parcă totul se leagă mai bine acum și ușor ne-am întors la porunca – ”Ajută-l pe aproapele tău!”.

Ce am făcut zilele astea în casă?

Ce să fac? Mi-am mutat activitatea agenției la birou, în casă, lângă un buchet de narcise și zambile parfumate, aduse de tatăl prietenului meu.
În fiecare zi e liniște. E liniște pe stradă, e liniște în casă, e un loc numai bun de lucrat. Așa că, în fiecare zi creez materiale de marketing și bussines pentru antreprenorii ce stau acasă și ne urmăresc din spatele laptopurilor sau al telefoanelor mobile. Postez tot ce cred că ar ajuta antreprenorii și oamenii de marketing să treacă de această perioadă.
Scriu articole ca acesta – 8 acțiuni de marketing, de făcut, în timpul pandemiei de Coronavirus, pe pagina agenției DAR media dar și pe blogul meu.
Când nu scriu asemenea materiale, îmi place să mă educ. Așa că, cursurile de la https://upriserz.ro/ sunt cele ce se aud cel mai des din difuzoarele laptopului meu.

jurnal coronavirus

Urmăresc webinariile de la www.startarium.ro și citesc. Citesc cam tot ce prind. Articole, ebook-uri, cărți, orice.
Acum câteva zile am dat de cartea asta – Cele mai frumoase poezii de Rene Char. Așa că, înainte să mă așez la laptop să scriu, îmi învălui sufletul într-o minunată poezie.

jurnal coronavirus

În rest, stau alături de cei dragi mie, aici, în casă. Povestim și petrecem timp împreună. Vorbesc cu părinții și prietenii cât de des pot și le trimit gânduri bune, de aici, din Mureș. Mă gândesc zilnic la ei și chiar dacă nu suntem în aceste momente împreună fizic, sunt mereu în inima mea. Unde mai pui că acum am și o minunăție de nepoțică. Nu ne-am cunoscut încă, dar abia aștept să o văd și să o strâng în brațe. Să îi spun că am scăpat de virus și că poate să se bucure de copilărie alături de părinții ei, fără să le fie frică.

jurnal coronavirus

Recunosc că ideea acestui jurnal nu a fost a mea, ci am primit-o ca și provocare de la Editura ACT și Politon.
Ca să răspund acestei provocări până la capăt, mai am o întrebare la care trebuie să răspund:

Care este cea mai importanta lecție pe care ai învățat-o dintr-o carte citită în aceste zile?

Cartea pe care am citit-o în aceste zile, este cartea lui Cristian Onețiu – Start în antreprenoriat.

jurnal coronavirus

Cristian Onețiu este un antreprenor pe care îl urmăresc de foarte mulți ani și de la care am învățat foarte multe lururi pe care le aplicăm în DAR media, dar și pe care le dăm mai departe antreprenorilor cu care lucrăm.
Așa că, cel mai important lucru pe care l-am învățat din cartea lui este:

”Ca antreprenor, privești în viitor, dar actionezi în prezent!”

Cred că orice antreprenor ar trebui să se comporte așa, în această perioadă, mai ales.
Planifică, planifică, planifică! Planificarea este component esențială a reușitei în afaceri și probabil a vieții de zi cu zi.

Planifică-ți afacerea, planifică-ți viitorul!

Cristian Onețiu, în cartea lui spunea că, atunci când iei decizii legate de propria ta afacere să răspunzi pentru început la două întrebări:

 1. Dacă iau această decizie, care pot fi efectele POZITIVE pe termen scurt și imediate? Cum îmi afectează afacerea în acest moment? Dar pe termen lung?

2. Dacă iau această decizie, care pot fi efectele NEGATIVE pe termen scurt și imediate? Cum îmi afectează afacerea în acest moment? Dar pe termen lung?

Eu zic că sunt două întrebări esențiale în luarea deciziilor importante, nu numai pentru antreprenori în contextul afacerilor lor, ci și pentru oameni în general.
Aplică aceste două întrebări atunci când iei decizii importante în viața ta.

jurnal coronavirus

Cred că asta este cea mai importană lecție pe care am învățat-o din cartea lui Onețiu:

  • Planifică-ți afacerea și viața!
  • Analizează cum o decizie te poate influența pozitiv și negativ.
  • Pune în balanță și asumă-ți pe deplin acea decizie!

Iar ca notă de final, te invit să răspunzi și tu provocării minunatei Edituri ACT și Politon.
Închipuie-ți că scrii într-un jurnal – JURNAL DE VREMURI ÎNCERCATE. Fie câteva rânduri, fie o pagină. Cât dorești. Răspunde la întrebările :

– Cum îți petreci timpul acasă?
– Care este cea mai importantă lecție pe care ai învățat-o dintr-o carte citită în aceste zile.

jurnal coronavirus

Nu există reguli. Textul poate fi amuzant, poate fi serios, melancolic. Cum vrei. Când postezi dă tag Editurii ACT și Politon și trimite-le textul și în privat. Iar textul tău va fi inclus într-un jurnal realizat de editură.
În plus, pe lângă această inițiativă minunată, Editura oferă o reducere de 30% la toate produsele ebook și eAudio (mp3 download), până pe 5 mai inclusiv.
Mi-ar plăcea să văd ce faceți și voi în această perioadă și să ne inspirăm și încurajăm unii pe alții.
Până la următorul articol, aveți grijă de voi! Stați în casă și răspândiți gânduri bune și iubire în lume.
Be safe!

Cu drag,
Adelena

jurnal coronavirus

P.S – acest articol a fost scris pe melodia

One thought on “Jurnal de vremuri încercate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *