Marketer – de la vis la rezultat

Spread the love

Marketing!
Cine ar fi crezut? Când eram în liceu și am avut pentru prima dată în orar introdusă materia – Marketing, mă gândeam că cine știe la ce reclame o să ne uităm. Dar normal că nu a fost așa.

Manualul de marketing era unul gros, cu tot felul de formule matematice dar și psihologie. Era un manual cam învechit, dar având în vedere că Facebook nu era așa popular în România pe atunci și HI5- ul era pe val, nu aveai ce să ceri.

Mi-a plăcut marketingul încă de la primul capitol din acea carte. Am vrut să merg la olimpiadă în liceu, însă profesoara spunea că nu prea am ce căuta acolo, că nu aș fi bună de marketing. Nu m-am lăsat. Mi-am scos mediile cât am putut de mari și am mers mai departe la facultate.

În facultate, materia se mai schimbase. Aveam multe proiecte și cercetări de marketing de făcut. Am învățat practic toate bazele marketingului, dar și ale economiei. Probabil au fost cei mai interesați ani. Aici mi-am întărit dorința și pasiunea pentru marketing.

După ce terminam orele la facultate, începeam să caut alternative și să învăț marketing extra. Așa a apărut și primul job related, primul curs de la Academia Google care a durat 6 luni și primele internshipuri.

Poza este antică, dar acestea erau cardurile de acces la Google

Distracția adevărată a început în prima asociație în care am intrat – Asociația Studenților din domeniu Marketingului. Aici aveam de creat și promovat evenimente, atât în mediul online cât și offline. În această asociație ajunsesem în câteva săptămâni de la voluntar la coordonator al departamentului de marketing și design.
Anii au trecut, Facebook a prins amploare și ușor mi-am mutat activitatea în rețelele sociale.

Cred că sunt 3 sau 4 ani de Facebook, pentru mine și cam 6 de când am pășit prima dată pe drumul marketingului.

Primele campanii serioase de promovare le-am făcut în proiectul Zig Zag prin România. Scopul acestui proiect, era să călătorim timp de 5 ani prin toată România, să stăm o lună în fiecare județ și să creăm cea mai frumoasă carte de vizită a României. Am lucrat la acest proiect 2 ani și jumătate.
2 ani și jumătate în care am organizat minim 16 evenimente în 16 județe din România. Am scris articole, am creat peste 20 de ebook-uri și promovat toate locurile frumoase și oamenii de valoare.

Eveniment Zig Zag Prin România la Târgu Jiu

După cei 2 ani și jumătate, am vrut să oferim darul nostru mai departe, așa că, împreună cu Dumitru și Radu am înființat agenția Dar Media Marketing.

În toți cei 2 ani de călătorit prin România, am văzut lipsurile antreprenorilor români în promovarea afacerilor lor.

Pornind de la viziunea noastră ”Contribuim la o lume prosperă în care antreprenoriatul etic și asumat crează impact în viețile oamenilor.” – ne-am clădit agenția.

Acum avem 2 ani și jumătate de când mergem pe acest drum. Ne-am mărit echipa și odată cu echipa, ne-am mărit și portofoliul de antreprenori.

O parte din Echipa Dar Media Marketing

Așa că, visul de a deveni marketer și de a avea propria agenție, mi s-a îndeplinit! Drumul meu a pornit din liceu și a ajuns în propria-mi agenție, alături de oameni faini, colegi tineri, entuziaști, dornici de a se dezvolta continuu, orientați către clienți și cu sute de idei creative.

Acesta e pe scurt, (pe foarte scurt) traseul meu în marketing. La toate astea se adaugă multă muncă, educație și formare, perseverență și oameni dragi în jurul meu.

Astăzi am mai făcut un pas pe acest drum și am creat primul nostru eveniment de marketing.

Digital Marketing Hacks pentru antreprenori – va avea loc pe 12 iunie ora 17:00 la Cluj Hub. Colegul meu Radu Dascălul va vorbi alături de Toma Grozăvescu – fondatorul SMARTERS – prima agenție Growth Hacking Marketing din România

În acest eveniment vom discuta despre ce anume este marketingul, care sunt ultimele tendințe în digital marketing, ce este growth hacking-ul cum se integrează în afacerea ta, cum să crești vânzările să investești mai mulți bani, etc.

Dacă vrei să te molipsești și tu de la noi de pasiunea pentru marketing sau pur și simplu vrei să afli tehnici prin care să îți crești afacerea ai mai multe detalii și bilete aici

În concluzie, dacă ești pasionat de ceea ce faci și dacă îți alegi oamenii din jurul tău cu grijă, poți ajunge exact acolo unde vrei să fii.

Cu drag,
Adelena

3 Replies to “Marketer – de la vis la rezultat”

  1. Spor in continuare!

    1. Adelina Elena says: Reply

      Mulțumesc!

  2. […] și obiect la liceu marketingul, mi-a plăcut foarte mult manualul de marketing, chiar am scris un articol despre […]

Leave a Reply