No Widgets found in the Sidebar
Spread the love

Anul 2022 e anul în care mi-am zis să fac mai multe lucruri care îmi plăceau și care dintr-un motiv sau altul nu am apucat să le mai fac în 2021.

Așadar, primul lucru pe care mi l-am pus la to do pentru anul acesta este să citesc 30 de cărți.

Multe sau puține? Puține raportat la Adelena de prin 2020, însă, știu că în 2021 nu m-am ținut de treaba asta și m-am concentrat mai mult pe cursuri și marketing.

Așadar, în medie ar trebui să citesc 2,5 cărți pe lună.

Luna Ianuarie a trecut și mă declar calificată pentru a merge mai departe în această provocare.

În Ianuarie am terminat de citit cartea:

 • O femeie își face un plan. Sfaturi pentru o viață plină de aventură, frumusețe și succes de  Maye Musk
 • Sparge tiparele. Când ai făcut ultima data ceva pentru prima dată? de Seth Godin
 • Și am început cartea – Creează un StoryBrand. Clarifică-ți mesajul astfel încât clienții să-l audă de Donald Miller

Deci, 2,5 cărți checkt în luna Ianuarie.

Pentru luna Februarie am deja două cărți din care citesc.

Însă, ce mi-am dat seama creând această provocare? Că după o lună:

 • Sunt mai organizată acum cu cititul. Nu trece o zi în care să nu citesc măcar câteva pagini, chit că ador cu cartea în mână și mă trezesc dimineață tot cu ea.
 • Am spus despre această provocare tuturor prietenilor mei și astfel au intrat și ei în această provocare, pentru a ne putea ține unul altuia parcursul și a ne reaminti atunci când rămânem în urmă cu obiectivul.
 • Dacă sunt zile în care oricât aș încerca nu reușesc să citesc câteva pagini, încep să le simt lipsa cărților. Și să mă adun să recuperez.
 • Dar ce e cel mai amuzant? Că acum în casă când citește unul, citesc toți.

O provocare doar cu beneficii. Însă, cărțile nu rămân doar citite, ci extrag din ele ideile care mi-au plăcut și pe care le pot folosi. Așadar, vă las câteva idei extrase din cărțile lunii Ianuarie.

1. O femeie își face un plan. Sfaturi pentru o viață plină de aventură, frumusețe și succes de  Maye Musk

carti ianuarie 2020

Când am văzut prima dată cartea asta pe pagina celor de la editura !Act si polirom, mi-am zis că trebuie să o citesc.

Dacă ești fan familia Musk, așa cum sunt și eu, este o carte must have. Însă, să știi că nu e o carte despre afaceri, e o biografie a mamei copilului numit ”Enciclopedie”, e o carte despre o femeie care deși a trecut prin abuzuri, bătăi și sărăcie, a găsit mereu puterea de a merge mai departe și de a avea grijă de ea, de copii ei și de carieră.

2. Sparge tiparele. Când ai făcut ultima data ceva pentru prima dată? de Seth Godin

carti ianuarie 2020

Am evitat să cumpăr cartea asta de multe ori. Chiar dacă sunt mare fană Seth Godin, mereu găseam o altă carte de a lui pe care să o cumpăr și să o abandonez pe asta. Până când într-un magazin, m-a prins.

Acum e a doua mea carte preferată a lu Seth Godin după cartea ”Triburi”. 

 • Suntem antrenați să ne integrăm în peisaj, nu să ieșim în evidență, iar cel mai ușor mod din lume de a ne integra este să nu începem niciodată nimic….
  În realitate, ne petrecem zilele așteptând permisiunea de a începe.
 • Care este diferența dintre a avea o idee extraordinară, a căuta inspirație, a face o treabă de mântuială și a începe ceva?
  Când începi un lucru, înseamnă și că-l vei termina. Dacă nu funcționează, înseamnă că ai eșuat. N-ai spart tiparele, dacă tiparele nu s-au prins că le testezi limitele.
 • Schimbarea e puternică, dar mereu vine la pachet cu eșecul. ”S-ar putea să nu meargă” nu prea este ceva ce trebuie tolerat, este ceva pe care ar trebui să-l cauți în mod activ.
 • Inovația are ceva misterios. În mare măsură, inspirația e imprevizibilă. Dar, dacă luăm în considerare succesul pe care îl vedem jur, cred că putem face față provocării.
carti ianuarie 2020

Așadar, ne vedem la finalul lunii Februarie, să vedem dacă am terminat și această lună cu brio.

P.S – hai și tu în mica mea provocare. Ideea nu e să citești 30 de cărți, ci să îți setezi un număr de cărți pe care vrei să le citești anul acesta și să faci tot posibilul să îți atingi targetul.

Știu că vor fi luni în care probabil nu vei avea timp să citești cărțile propuse, însă ai timp până la final de an să recuperezi.

Te aștept în comentarii cu numărul de cărți pe care ți le-ai propus să le citești anul acesta și câte ai citit până acum. 

Succes!

Cu drag,

Adelena

carti ianuarie 2020

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *