Marketing

Cum ajută Instagramul restaurantele?

Spread the love

În această perioade sute de afaceri au pierderi masive. Clienții lor stau în case și au acces mai greu la produsele și serviciile lor.
Cu pierderi mari se confruntă și restaurantele. Deși livratorii firmelor de food delivery funcționează, vânzările au scăzut oricum. Unde mai pui că multe restaurante nici nu aveau livrare la domiciliu sau promovare pe rețelele sociale până acum.

Însă totul s-a schimbat odată cu intrarea în această criză.
Instagram a venit și el în ajutorul restaurantelor cu un nou tool, un sticker special – FOOD ORDERS.

Prima dată acest sticker a apărut în USA și Canada, însă acum este și în România.
Platforma de socializare, deținută de Facebook, spune pentru multe companii în acest moment că, „fiecare vânzare ajută”. „Vom continua să lucrăm la funcții care facilitează sprijinirea micilor afaceri de care aveți grijă”.

Care este scopul acestui sticker?

  • Instagram a spus că ideea a fost concepută pentru a ajuta întreprinderile care se confruntă cu provocările crizei Covid-19, permițând oamenilor să sprijine piețele locale de alimente.
  • Prin acest sticker postat în story potențialii clienți ai restaurantelor pot comanda direct, rapid și ușor mâncarea prezentată în poza din story.
  • Restaurantele care nu aveau până acum livrare la domiciliu pot anunța prin story toți potențialii lor clienți că au început să ofere acest serviciu.
  • Dacă restaurantul are un ambasador sau o campanie cu influencer, aceștia pot prelua sticker-ul și îl pot adăuga în story-urile lor (ca în poza de mai jos). Asta înseamnă mai multă expunere, mai mulți potențiali clienți.
  • Deci un sticker FOOD ORDERS în story poate aduce mai multe comenzi.

Cum funcționează acet sticker FOOD ORDERS?

  •  Intri în story, adaugi o imagine cu preparatele restaurantului, intri în meniul din story și găsești eticheta FOOD ORDERS cu un camion mic ca și pictogramă.
  • Intri pe acea etichetă – introduci link-ul de la Uber Eats a restaurantului pe care îl deții și gata.

Atenție!

  • Acest sticker funcționează doar în orașele în care livrează și Uber Eats.
  • Ca să îți apară acest sticker trebuie să ai Instagramul Updatat la ultima versiune și profilul să fie unul business încadrat în categoria restaurantelor, hotelurilor, fast food etc.

Instagram a mai declarat că lucrează constant la perfecționarea acestui sticker. Așa că, urmează un nou update al articolului.

Ne așteptăm să vedem o serie de story-uri cu acest sticker pe conturile de Instagram ale restaurantelor dar și a influencerilor care le susțin activitatea.
P.S – eu am simulat aceste poze pe pagina de Instagram Salon Meteora pentru că am acces la ea, însă această companie nu face livrări.

Tu ai văzut acest sticker în story pe Instagram?

Cu drag,
Adelena

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *