No Widgets found in the Sidebar
Spread the love

Cred că pasiunea mea pentru citit se vede atât pe rețelele sociale cât și pe blog. Îmi place să citesc. Este modul meu de a mă relaxa, de a învăța, de a mă educa și uneori da a îmi înveli sufletul în metafore și imagini frumoase.
Ce cărți citesc?
Sunt o mare fană a cărților  autobiografice, de afaceri, psihologie, marketing dar și beletristică.
Să începem:

KIM KIYOSAKI – Femeie bogată. Ghid de investiții pentru femei .

Kim este un speaker internațional, autor, antreprenor, investitor imobiliar și fondatorul portalului RichWoman.com, prin intermediul căruia autoarea susține fiecare femeie dornică să-și dezvolte educația financiară și să-și îndeplinească visurile.
În această carte Kim se adresează tuturor femeilor care vor să devină independente din punct de vedere financiar. Ea pornește de la povestea ei de dragoste și de succes alături de soțul ei Robert Kiyosaki și continuă cu sfaturi practice pentru a învăța arta afacerilor.

Mai mult decât atât, în carte este întărită ideea că,  adeseori, femeile au un spirit antreprenorial mult mai dezvoltat decât bărbații și mai multe șanse de reușită într-un astfel de domeniu.

top cărți

Din aceeași colecție recomand și Tată bogat, Tată sărac. Educația financiară în familie – Robert T. Kiyosaki și Frate bogat, soră bogată de Emi Kiyosaki, Robert Kiyosaki – i-am scris un fel de recenzie aici

Seth Godin – Și tu poți să zbori

Seth Godin este mentorul meu în materie de marketing, de spus povești și de prezență în online, iar cartea asta este preferata mea. ”Și tu poți să zbori” este o carte motivațională sau de dezvoltare personală – cel puțin eu așa aș cataloga-o. Ea începe cu povestea lui Icar, poveste pe care Seth Godin o explică atât de frumos în câteva pagini și apoi continuă cu explicații legate de artă.
Am scris un fel de recenzie a cărții aici

top cărți

Alte cărți pe care le-am citit de la Seth Godin și le recomand:
Vaca Mov – găsești cartea aici și un fel de recenzie aici
Seth Godin – Avem nevoie de tine să ne conduci – Triburi – găsești cartea aici și un fel de recenzie aici
Seth Godin – Toți marketerii sunt mincinoși spun povești.  – găsești cartea aici și un fel de recenzie aici
Ads

top cărți

Seth Godin – Asta inseamna marketing – găsești cartea aici

Afaceri în stil Punk – JAMES WATT

Mie mi-a placut tare mult cartea asta. Am reciti-o și am râs la ea, dar am și învățat noi lucruri despre marketing dar și despre cum să îți conduci propria afacere.
James Watt, scriitorul acestei cărți și proprietarul berăriei Brewdog relatează în cartea sa despre cum a început el o întreagă revoluție împotriva berilor de masă, fără gust.  Berea artizanală, barurile și crowdfundingul au ajutat la creșterea și dezvoltarea afacerii sale, dar și la câștigarea renumelui pretutindeni în lume.

”Banul e rege. Banii reprezinta oxigenul si viata companiei tale. Tine cu dintii de fiecare banut ca si cum viata ta ar depinde de el. N-o sa-ti vina sa crezi, dar chiar asa este. ”
Găsești cartea aici.

top cărți

Start în antreprenoriat – Călătoria antreprenoriatului de la a ști la a avea înspre a deveni – Cristian Onețiu

După cum am mai scris și pe rețelele sociale, în agenție îl urmărim de mulți ani pe Cristian Onețiu. De la el am învățat foarte multe despre afaceri, despre leadership, despre sisteme și proceduri.
Când am citit primele pagini din cartea asta , mi s-a făcut pielea „de găină”, pentru că, m-am regăsit în povestea lui de la început.
Cel mai important lucru pe care l-am învățat din cartea lui este:

”Ca antreprenor, privești în viitor, dar actionezi în prezent!”
– Planifică-ți afacerea, planifică-ți viitorul!
– Atunci când iei decizii legate de propria ta afacere să răspunzi pentru început la două întrebări:

Dacă iau această decizie, care pot fi efectele POZITIVE pe termen scurt și imediate? Cum îmi afectează afacerea în acest moment? Dar pe termen lung?
– Dacă iau această decizie, care pot fi efectele NEGATIVE pe termen scurt și imediate? Cum îmi afectează afacerea în acest moment? Dar pe termen lung?

Restu afli în carte – O găsești aici

top cărți

Crede-mă te mint! Confesiunile unui manipulator media –  Ryan Holiday

Cartea asta descrie perfect ceea ce se întâmplă acum cu știrile false de la TV și din mediul online,
”O reclamă negativă în mediul online poate însemna pierderi de milioane pentru o companie. Un zvon despre un politician generează știri și distruge un candidat. Un produs sau o celebritate sare din anonimat în senzațional. Ceea ce nu știți este că cineva e responsabil de toate aceste lucruri.”

Aceste 3 rânduri descriu cât se poate de bine tot ce se întâmplă în ziua de astăzi în media. Despre cum devin peste noapte vedete unele persoane la televizor și cum se distrug cariere în câteva clipe cu știri false.

O las aici dacă vrei să deschizi ochii și să vezi lumea media altfel.

top cărți

Growth Hacker în Marketing – RYAN HOLIDAY


Scrisă de aceeași autoare ca și cartea de mai sus – Growth Hacker in Marketing este o carte foarte ușoară de citit. O carte specială pentru antreprenori, persoane din IT, marketeri și orice altă persoană interesată de cum au crescut marile branduri.

”Noua generație a brandurilor puternice precum Facebook, Dropbox, Airbnb sau Twitter, nu au cheltuit nici un ban pe marketingul tradițional. Fără lansări în presă, fără spoturi publicitare la TV sau afișe. În locul acestora ei s-au concentrat pe o nouă strategie – growth hacking – pentru a ajunge la cât mai mulți oameni/consumatori, în ciuda bugetelor modeste alocate pentru marketing.”
Găsești cartea aici.

top cărți

#GIRLBOSS – Sophia Amoruso

Oare mai are rost prezentarea cărții ăsteia? Cartea asta am citit-o cu un an înainte de a îmi deschide propria mea agenție. Povestea acestei #GIRLBOSS m-a inspirat și mi-a arătat că orice se poate dacă ai curaj, puțină nebunie și deternimare.
Cartea o găsești aici.

P.S – este și un mini serial creat pe baza acestei cărți

top cărți

Lecții de Magie – Elizabeth Gilbert

Despre cartea asta am scris un întreg articol aici – Lecții de Magie – Idei extrase din cartea lui Elizabeth Gilbert

top cărți

Experienţa Apple. Secretele construirii unei relaţii pe termen lung cu clienţii – Carmine Gallo

Am iubit cartea asta! Am luat sute de notițe despre cum să păstrezi relațiile cu clienții, cum să faci un customer service cât mai bun, bazat pe modelul celor de la Apple.
Sunt o mare fană a telefoanelor cu android și nu am fost atrasă niciodată de Apple, dar modul lor de a crește angajații, de a face angajări, de a face upsseling și de a face customer service e inspirațional și de urmat.

Carmine Gallo este consilier pe probleme de comunicare pentru unele dintre cele mai admirate branduri din lume, printre care şi Intel, Chase, IBM, Nokia, SanDisk, The Home Depot sau Hyundai.
Cartea o găsești aici.

top cărți

Tribul mentorilor – Timothy Ferriss

După „Instrumentele titanilor” am început să citesc și din cartea asta, însă asta îmi place mai mult.
Când am o zi mai ciudată sau vreau să citesc ceva repede, care să îmi mai crească din energie și moral deschid cartea asta și citesc un interviu și pot să revin la activitatea de zi cu zi.
Tribul mentorilor, nu este o carte pe care să o citești cap coadă, este o carte pe care să o răsfoiești și din care să citești câte puțin.
Timothy Ferriss spune – ” Cum măreția din această carte le aparține altora, mă simt destul de sigur pe mine când spun că, indiferent în ce punct al vieții te afli, îți vor plăcea o parte din lucrurile găsite aici. Totodată, indiferent cât m-aș supăra și îmbufna eu, o parte dintre ele ți se vor părea plictisitoare, inutile și aparent prostești. Din cele aproximativ 140 de profiluri, mă aștept să-ți placă 70, să iubești 35 și să vezi cum vreo 17 îți schimbă viața. Un lucru amuzant: cele 70 care nu-ți vor plăcea vor fi exact cele 70 de care are nevoie altcineva.”
Găsești cartea aici.

top cărți

Actionează profesionist – 7 pași pentru a deveni profesionistul vânzărilor în rețea – Eric Worre

Pentru că, cel puțin odată la două zile îmi scrie cineva să îmi prezinte un MLM și pentru că am făcut și eu parte din mai multe MLM-uri acum mai mulți ani, recomand această carte.
Te va învăța cum să abordezi oamenii pentru a face vânzări în rețea mult mai bune, cum să treci peste o respingere și cum să devii din ce în ce mai bun.
Sunt doar 7 pași simpli.

top cărți

Astea sunt doar câteva dintre cărțile pe care le recomand din domeniul afaceri, dezvoltare personală și marketing.
Sper că ai găsit măcar o carte care ți-a stârnit interesul. Tu ce gen de cărți citești?
Te aștept în comentarii cu recomandările tale de cărți. Vreau să citesc și să descopăr cărți noi.

cu drag,
Adelena

top cărți
One thought on “11 cărți de afaceri și marketing pentru oricine”
  1. […] Topul meu a luat sfârșit. Sunt curioasă care sunt cărțile tale preferate și pe care le vei face cadou Crăciunul acesta. Hai în comentarii să povestim! P.S – dacă persoana dragă căreia vrei să îi faci cadou e un antreprenor la început de drum sau un om pasionat de marketing, citește și articolul 11 cărți de afaceri și marketing pentru oricine. […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *